Kurum Adı : Büyükçekmece Mesleki Eğitim Merkezi
Telefon : (212) 861 44 91- Gsm: 0553 492 91 00
WEB Adresi : http://bcmem.meb.k12.tr
Adres : Mimar Sinan Merkez Mah. Marmara Cad. H Blok NO160 Akçansa Çimento Fab. karşısı BÜYÜKÇEKMECE/İSTANBUL

VİZYON
Endüstrinin ve hizmet sektörüne ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman kazandırmak ve öğrencilerine muasır medeniyet standartlarında Eğitim ve Öğretim veren seçkin bir Mesleki Eğitim Merkezi olmak...

MİSYON
Çağın; sosyal, kültürel, sanatsal ve teknik Olanaklarından yararlanarak; üstün nitelikli işçi ve işveren yetiştirmek, ülkemizdeki bilgi ve teknolojinin üretilmesine, yönetilmesine, kullanılmasına, yayılmasına katkıda bulunmak için varız.

BAŞARILAR
Merkezimiz 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde aşağıda sıralanan eğitimlerin yürütülmesinde aktif olarak görev almaktadır. Bunlar; 1- Çıraklık (Kalfalık) Eğitimi 2- Ustalık eğitimi 3- Usta Öğreticilik Eğitimi 4- Hijyen Eğitimi 5- İş Sağlığı ve Güvenliği (Mesleki Yeterlik) Eğitimi 6- Geliştirme ve Uyum Kursları Eğitimi 7- Beceri Meslek Kursları Eğitimi, 8- Açık Öğretim Kayıtları Merkezimiz yukarıda yer alan eğitim faaliyetleri yanında Esnaf ve Zanaatkârlarımıza yönelik dışardan Kalfalık, Ustalık, İşyeri Açma belgelerini edinme başvurularında DENKLİK Merkezi olarak hizmet vermektedir. Merkezimiz, İlçemiz yetişkinlerine yönelik Sanat ve Tasarım alanında Sulu Boya Resim, Gravür ve Resim Sanat Eğitimi dallarında Beceri Meslek Eğitimi faaliyetlerini sürdürerek “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri çerçevesinde bir hafta boyunca Sanat ve Tasarım Sergisi açmış ve bu etkinlik yerel basınımızda övgüyle yer almıştır.

Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı :

Derslik Sayısı : Atölye-İşlik Sayısı :
Fen Laboratuarı Sayısı : BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı :
Isınma Şekli : Kalorifer
Öğretim Şekli : Tam Gün
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:40 (Ders Giriş Saati) 17:00 (Ders Bitiş Saati)
Misafirhane
Bina Kodu : İnternet Bağlantısı :

LOJMAN BİLGİLERİ
Lojman Sayısı :
Lojman Bilgisi :